Paneelmonument

Paneelmonument

Herinneringen in glaspanelen

Herinneringsmonumenten, als het paneelmonument, zijn uitermate geschikt voor het maken van eigentijdse troostrijke rouwplekken bij strooivelden of grafruimingen. Iedere plek heeft zijn eigen kwaliteiten, daarom is maatwerk het devies.

De metaal-structuur waaruit het monument bestaat laat de omgeving in zijn waarde, en het glas geeft een prettige ambiance. Er ontstaat een eigentijds raam naar het verleden, zeer persoonlijk en kleurrijk met de glazen naamdragers door de nabestaanden aangekocht.

Hoe gaat het in zijn werk?

Vernieuwende monumenten zorgen voor rijke beelden én een gunstige exploitatie. Strooivelden en herdenkingsplaatsen bij Begraafplaatsen en Crematoria worden gesierd met eigentijdse monumenten waar dierbare herinneringen worden gedeeld.

Nabestaanden kunnen een glaspaneel aankopen en, met een persoonlijke tekst, laten verbijzonderen. De herinnerings-producten worden in speciaal voor de plek ontworpen meubels geplaatst.

Met ruim 25 jaar ervaring als omgevingsontwerper, heeft Dirry de Bruin de vakkennis om voor iedere plek de juiste sfeer te scheppen.

Puur maatwerk

  • Ceremoniële herdenkingsplaatsen, aangename plekken voor rouw en herinneringen.
  • Toepassen van mooie materialen en aandacht voor het kleinste detail.
  • Hoge kwaliteit door betrokkenheid, duurzame uitvoering en goede service.

een mooi aandenken

opgaan in de omgeving

transparantie naar het verleden

symboliek in detail

DenkendAan ontzorgt

Via onze website kunnen beheerders of medewerkers van de Gemeentes de glazen naamdragers bestellen die in de monumenten worden aangebracht. De bestelling wordt online geregeld, wat de kans op fouten minimaliseert.
Er wordt door vaste partijen geproduceerd en de glazen naamdragers worden per post verstuurd naar de beheerders om zorg te dragen voor de plaatsing in het monument.

Voorbeelden van gerealiseerde herdenkingsplekken

Begraafplaats Leijsenakkers, Oosterhout

De zes monumentale naamdragers staan in vast gelid opgesteld en vormen een mooi entree naar het strooiveld. De naamdragers geven, drie aan iedere zijde met ieder 60 naamdragerposities, samen een mooi eerbetoon aan de overledenen.

Begraafplaats Thijmhof, Waddinxveen

Het strooiveldje op de Thijmhof is klein. Hier krijgen de nabestaanden een gedenkplaatje bij asverstrooiing. Het monument is al vol in het glas gezet wat een prettige rustige aanblik heeft. De kleurstelling is in deze kerkelijke gemeente mooi aangepast en bescheiden gehouden.

Crematorium Westgaarde, Amsterdam

Het herdenkingsmonument voor asverstrooing op Begraafplaats Crematorium Westgaarde uit 1995 is het eerste grote herinneringsmonument van de hand van ontwerper Dirry de Bruin. Het ontwerp roept associaties op met gebrandschilderde ramen. Door het glazen monument kijkt men naar het achtergelegen strooiveld. 2000 glasposities over 2 monumenten.

Herinneringsmonument Kinderhof begraafplaats Nieuw Valkveen

Begraafplaats Nieuw Valkeveen, Naarden

In het Kinderhof is het kleurige herinnerings-monument geplaatst met de beeltenis van een steen in het water. De nabijgelegen waterplaats vormde de aanleiding tot de beeldspraak vol van herinnering. Het monument is het sluitstuk van de herinrichting. Nu nog wachten op de montage van het volledige beeld, dan is de plek gereed.

Zelf kleur kiezen

De compositie van het gekleurde glas in het volle paneelmonument kan ook een beeltenis voorstellen.

Hiernaast is de rimpeling in het water verbeeld. Dit monument staat in een Kinderhof waar in de omgeving water en rotsen zijn. Er is een gedicht op de eerste 12 glaspanelen. Het monument heeft zo vanaf het begin kleur en betekenis. Het maakt hiermee de plek áf, en het verhaal rond. De nabestaanden kiezen hier naast de kleur van de glazen naamdragers ook de positie in de beeltenis. Met het verstrijken van de tijd groeit het kunstwerk aan.

Uniek kleurgamma en details

Het Paneelmonument kan ook uit een compact raamwerk bestaan. Er kan zelfs per raam een uniek kleurgamma worden bepaald. Zo is iedere locatie op een eigen unieke wijze te bedienen.  Het systeem kan vrijwel elke vorm aannemen. Van ‘glas in lood’ raam tot ‘glas in lood’ gordijn.

De achterliggende monument-structuur kan heel gedetailleerd en beeldend zijn, met bijvoorbeeld als detail een Nachtegaal zoals hiernaast is afgebeeld. Het hoeft natuurlijk niet, daarom leveren we maatwerk.
De beeltenis, de voorstelling van de rimpeling in het water, is geschikt voor uitbreiding, door voortzetting van de beweging op naast geplaatste nieuwe monument-structuren. Goed om over na te denken wanneer een monument succesvol blijkt.

Meer weten?

Neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden.